L'exconseller delegat de Bankia i exnúmero dos de Rodrigo Rato, Francisco Verdú, va assegurar ahir a l'Audiència Nacional que en els seus 30 anys en banca "mai havia vist" res semblant a les targetes opaques i per això va optar per no usar-la encara que, segons ell, la hi lliurés el propi president del grup.

Al febrer de 2012, gairebé un any després d'arribar a l'entitat i sempre segons la seva versió exposada davant el jutge Fernando Andreu, Rato li va facilitar un sobre amb la targeta "pel que volgués" i diversa documentació relativa a la mateixa, com el contracte i el codi pin.

Va ser aleshores quan l'exvicepresident del Govern li hauria dit que tant ell com altres dos directius procedents de Caja Madrid -José Manuel Fernández Norniella i Ildefons Sánchez Barcoj- en tenien una i que la d'ell, igual que la de Rato, tindria un límit anual de 75.000 euros.

Aquesta afirmació va provocar que el fiscal recordés a Verdú que Estona va assegurar durant la seva declaració com imputat el passat octubre que mai havia parlat de l'assumpte amb el seu "número dos", al que ell va respondre que recorda "perfectament" el moment en què li va voler donar la targeta.

Unes declaracions que no va trigar a respondre Rato, que va negar haver lliurat a ningú del seu equip una targeta de crèdit.

També ahir va declarar l'expresident de Caja Madrid, Jaime Terceiro, com l'impulsor de les targetes. Va admetre que es va aprovar donar targetes als consellers de l'entitat per a despeses de representació, però que mai ningú gastava més de 300 euros al mes.