El Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat posarà en marxa un Pla específic per al foment de l'ocupació dels joves d'entre 25 i 30 anys, paral·lel al programa de Garantia Juvenil de la Unió Europea, destinat només als menors de 25. Ho va anunciar ahir el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, al programa El Suplement de Catalunya Ràdio. El Govern destinarà una partida d'entre 15 i 20 milions d'euros per donar suport i sortida als joves en situació d'atur. A diferència del programa de Garantia Juvenil, no serà obligatori registrar-se però sí recomanable. Aquest any Catalunya passa de 50 milions a 95 la partida per l'estímul de l'ocupació per a joves.

Els requisits

La Unió Europea exigeix només el compliment del programa de Garantia Juvenil per als joves de 16 a 25 anys. Felip Puig va explicar que la Generalitat compensarà el fet que es deixi fora d'aquest pla els aturats de fins a 30 anys. El conseller d'Empresa i Ocupació va explicar que les persones que es quedin sense feina tindran en 4 mesos una oferta per completar la seva formació, treball en pràctiques o una oferta de lloc de treball, com ja està passant amb els joves inscrits al programa de Garantia Juvenil.

En un altre ordre de coses, el conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat va assegurar que la imputació de Jordi Pujol Ferrusola li sabia greu, però que "si ha fet alguna cosa incorrecta, haurà de donar les seves explicacions". Sobre les publicacions periodístiques que atribueixen a Puig el cobrament de determinades comissions d'una empresa francesa, el conseller va assegurar que estava "molt tranquil" i que si no fos així, "no continuaria" amb les seves responsabilitats en el Govern català.