Representants de la indústria ripollesa Comforsa, al costat de prop d'altres empreses catalanes, participen des d'ahir en una missió comercial al Japó i Corea del Sud, la més gran d'aquest tipus fins ara realitzada a Àsia, amb l'objectiu de buscar nous negocis. Comforsa, amb seu a Ripoll i participada pel Govern català, es dedica a la fabricació de components per a vehicles pesants i exporta més del 90% de la seva producció.

La missió, organitzada per la Generalitat, inclou a representants de 57 empreses catalanes dels sectors del motor, de la moda, del biofarmacèutic i del turisme.

El seu objectiu és "promoure nous acords comercials entre empreses i incrementar els intercanvis turístics", segons va dir el secretari d'Empresa i Competitivitat de la Generalitat, Pere Torres, qui encapçala la missió.

Torres va destacar que es tracta de "la missió comercial més important organitzada des de Catalunya al mercat asiàtic", i va subratllar el gran potencial per a les empreses catalanes del Japó, tercera economia mundial, i de Corea del Sud, quarta economia d'Àsia.

La majoria de les participants són fabricants de components de motor com Comforsa, que buscaran possibles acords amb alguns dels majors productors nipons d'automòbils i motocicletes com Nissan, Honda, Yamaha i Kawasaki, així com el sud-coreana Hyundai.

Precisament ahir, fabricants de components del sector de la moto ja ses van reunir amb representants d'Honda, Yamaha i Kawasaki.

De l'àrea biofarmacèutica participen dotze "petites empreses", entre ells Elm Farmacéutica, Kern Pharma, Biochemize, o Inkemia Iuct Group, va explicar Torres.

En el sector de la moda, representants de Còndor, Punt Blanco, Majorica i altres 14 empreses es reuniran amb responsables de grans superfícies com Isetan, Mitsukoshi o Lotte, i organitzaran també una exhibició dels seus productes a Tòquio.

Finalment, una dotzena d'operadors turístics promocionaran l'oferta turística catalana entre unes 150 empreses nipones i coreanes del sector, així com amb diverses aerolínies.