El nou bitllet inclou un element de seguretat innovador, una 'finestra amb retrat' inserida en l'holograma. Aquesta permet que en mirar el bitllet a contrallum, la finestra es torni transparent i mostri un retrat del personatge mitològic Europa, que es pot veure a banda i banda del bitllet. "És una veritable innovació tecnològica", ha incidit Draghi.

Mesures per facilitar la seva introducció

En aquest context, Draghi ha destacat que l'Eurosistema està adoptant diverses mesures per donar suport als fabricants de màquines de tractament de bitllets, així com als proveïdors i als propietaris de màquines i dispositius autenticadors.

En concret, com ja va fer amb el de deu euros, el BCE posarà el nou bitllet a la seva disposició més de nou mesos abans de la seva emissió perquè puguin realitzar-se proves i adaptar les màquines i dispositius, un temps que Draghi va considerar "suficient".

Així mateix, el BCE i els bancs centrals duran a terme una campanya informativa adreçada a tots els usuaris per ajudar-los a reconèixer i acostumar-se a les seves noves característiques de seguretat.

El nou bitllet de 20 euros és la tercera denominació de la sèrie Europa que s'introdueix després dels bitllets de cinc i deu euros. Aquest canvi de la sèrie original llançada en 2002 seguirà properament amb les noves versions dels bitllets de 50, 100, 200 i 500 euros.

Més d'un bilió d'euros en bitllets

D'altra banda, el president del banc central va assenyalar que hi ha actualment més de 17.500 milions de bitllets d'euro en circulació, el valor total va arribar el bilió d'euros per primera vegada al desembre de 2014.

En aquest sentit, ha afirmat que els bitllets que els europeus fan servir cada són els símbols més palpables de la integració europea i la introducció d'aquesta nova sèrie és un recordatori que està integració és "un procés en marxa".

"Els bitllets d'euros afecten la vida de tots nosaltres i això ens uneix encara més", ha incidit Draghi, que va recalcar que la inclusió de la figura de la mitologia Europa, que dóna nom al continent, demostra que la regió es basa en la seva història comuna ".