La fàbrica de Nescafé Dolce Gusto a Girona va incrementar l'any passat un 25% per la seva producció. En total, de la planta van sortir 2.000 milions de càpsules, la major part de les quals es va destinar a l'exportació. Segons Nestlé, Dolce Gusto va liderar el creixement exportador del grup a Espanya, amb una evolució a l'alça del 14% anual.

Girona va concentrar bona part de les inversions de la multinacional suïssa a Espanya l'any 2014. La planta gironina va rebre 28,8 milions d'euros, i enguany hi seguirà invertint.

La fábrica de Nestlé a Girona, on treballen 700 persones, procesa anualment 80.000 tones de cafè verd (més de l'1% de la producció mundial de cafè) i exporta el 74% de la seva producció a 70 països de tot el món.

El 74% de les exportacions de Nestlé Espanya s'han concentrat a 10 països que, per ordre de volum són: França, el Regne Unit, Portugal, Suïssa, Itàlia, Alemanya, Grècia, Polònia, Mèxic i la República Txeca.

Les vendes de Nestlé España van arribar als 2.102 milions d'euros el 2014, un 0,9% més que l'any anterior. En el mercat espanyol, la facturació va créixer un 1,1% fins als 1.541 milions. La companyia ha explicat que l'any 2014 es va caracteritzar per una gran intensitat promocional, ajustant al màxim els preus per al consumidor però millorant la xifra de negoci.