La direcció i els sindicats de Barclays hvan arribar ahir a a un acord sobre l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) presentat pel banc, ara filial de CaixaBank, que afectarà finalment 975 persones, 145 menys de les previstes inicialment.

D'aquest col·lectiu, 727 treballadors podran recol·locar-se a la xarxa d'oficines de CaixaBank, en d'altres filials del grup i en empreses alienes a aquest.

D'altra banda, els empleats més grans de 52 anys, col·lectiu que formen més de 280 persones, es podran acollir a un programa indemnitzatori que els acosta a la jubilació cobrant entre el 75 i el 90 % del sou net, en funció de l'edat, fins als 63 anys. L'entitat, que prevaldrà la mobilitat interna, establint compensacions que superen les indemnitzacions legalment establertes, confia que l'ajust de plantilla es pugui cobrir amb recol·locacions i prejubilacions.

Si no fos així, els afectats per l'ERO percebran una indemnització de 38 dies per any treballat, més una recompensa d'entre 10.000 i 30.000 euros, en funció de l'antiguitat en l'empresa. El mínim d'indemnització que haurà de rebre cada treballador acomiadat és de 65.000 euros.