El president de l'empresa Abertis, Salvador Alemany, va afirmar ahir a través d'unes declaracions al canal 3/24 que a la seva companyia li interessa "allargar" la concessió dels peatges de l'autopista AP-7 quan finalitzi l'any 2021 "si hi ha nous concursos", encara que va admetre que això depèn de la decisió que prengui l'administració. "És una decisió que ha de prendre l'administració en funció dels seus recursos, i si un país és prou ri per fer-ho tot i que sigui gratuït, així ho farà; jo també ho faria", va admetre.

Sobre el fet que Abertis, coincidint amb la setmana de celebració del Congrés Mundial de Mòbils de Barcelona, hagi comprat més de 7.300 torres de telefonia a Itàlia, Alemany va apuntar que "és un model que aspirem a anar estenent a tots els operadors de telefonia". Alemany va precisar, no obstant això, que l'estratègia d'Abertis es focalitza cap als Estats Units perquè "a Espanya no hi ha massa oportunitats en l'àmbit de les autopistes, ja que no estan sortint nous concursos".

Relleu a Abertis

Durant l'entrevista Salvador Alemany també es va referir al seu relleu al capdavant d'Abertis i va donar per fet que el seu successor serà Francisco Reynés, actual vicepresident executiu. "El temps ho dirà, però a hores d'ara així ho encarem", va apuntar, abans de puntualitzar que "aquesta és una companyia que sempre ha fet molt bé les transicions".

D'altra banda, el president d'Abertis acaba de publicar el seu primer llibre, Intel·ligència empresarial, com aprofitar els nostres metres d'avantatge, publicació on explica el model de negoci d'aquesta empresa, ara centrat en les infraestructures viàries (carreteres i autopistes), i també en les del món de la telecomunicació.