L'empresa gironina Embutidos Monter ha tancat el 2014 facturant 116 milions d'euros, un 5,5% més que l'exercici anterior. La firma invertirà aquest any 6 milions per ampliar la fàbrica de les Planes d'Hostoles, que s'afegiran als 6,2 que van permetre construir 2.000 metres quadrats d'assecadors a la planta el 2014. Aquestes inversions s'emmarquen dins el pla d'inversió engegat per Embutidos Monter amb l'objectiu que la fàbrica de la Garrotxa centralitzi al 2017 la meitat de la producció de les quatre plantes del grup.

Embutidos Monter està especialitzada en la producció de curats. El contracte que va signar amb Mercadona, de la qual n'és interproveïdora en exclusiva, li ha permès acumular un creixement constant durant els darrers anys.

L'any passat, Monter va ampliar la seva gamma de productes amb una nova referència. Es tracta del llom de gall dindi curat, que comercialitza sota la marca Hacendado (la pròpia de Mercadona).

Embutidos Monter té quatre plantes de producció, de les quals tres es troben a comarques gironines. A més de la de les Planes d'Hostoles, també té fàbriques a Sant Jaume de Llierca (Garrotxa), Serinyà (Pla de l'Estany) i Vic. En total, l'empresa dóna feina a unes 300 persones.

Monter està integrada dins el grup Cañigueral, un dels principals de l'Estat espanyol dins el sector, i que abasta tots els processos productius (des del sacrifici i l'especejament fins a la distribució del producte).

El 80% dels proveïdors de la firma són escorxadors catalans (i d'aquests, al voltant de la meitat, gironins). Precisament, un dels principals és Frigorífics Costa Brava, amb seu a Riudellots de la Selva, que també està integrada dins el grup Cañigueral.