L'exvicepresident del govern espanyol, Rodrigo Rato, ha negat a 'El País' el patrimoni que li atribueix l'Agència Tributària, de 26,6 milions d'euros. "Aquesta xifra està molt allunyada de la realitat. No tinc aquests diners i per una diferència molt gran", ha afirmat. Segons publica el rotatiu, Rato també veu impossible que entre 2012 i 2013 hagués deixat de tributar 1,42 milions en IRPF. "Perquè això fos cert, hauria hagut de seguir treballant els dos exercicis i, des de maig del 2012, quan vaig deixar Bankia, no vaig tornar a treballar aquell any ni el 2013",ha afirmat. Rato ha admès ser propietari de la societat VivaWay i tenir una societat amb participació del 44% a un hotel a Berlín.

Hisenda també atribueix a l'exgerent del FMI un frau en l'impost de Societats de 939.741 euros en els anys 2011, 2012 i 2013 amb unes societats de Rato dedicades al moviment de divises, segons va publicar aquest dissabte el diari El Mundo. Rato també ho nega.

Hisenda també l'acusa de buidar patrimoni per evitar haver de fer front a pagaments. Ell assegura que el 2014 i 2015 no ha fet cap buidatge patrimonial i que fins i tot ha reforçat alguna de les seves societats amb capital propi.

L'exvicepresident econòmic diu no entendre la "precipitació" de l'actuació de l'Agència Tributària perquè nega moviments de darrera hora en els seus comptes i considera desproporcionat el bloqueig total dels seus diners en tota els seus comptes a l'Estat espanyol.

Segons la investigació Rato no va declarar totalment el seu patrimoni ni en l'amnistia fiscal ni en la regularització de bens a l'estranger.

Pel que fa als seus comptes bancaris, que estan bloquejats per ordre de la fiscalia, Rato té 78 comptes en tretze bancs. Les entitats amb les quals treballa més són el Santander, Caixabank i Sabadell, segons aquesta informació.

La majoria d'empreses de Rodrigo Rato investigades són de tipus immobiliari, però també n'hi ha de gestió patrimonial, com Donald Inversiones, i una dedicada a la producció elèctrica.