Girona ja registrat el descens de l'atur més fort en un mes d'abril des que hi ha estadístiques provincials i se suma la tendència del conjunt de Catalunya i l'Estat, que van registrar descensos rècord de la desocupació. Les dades van ser acollides amb optimisme per part de l'adminstració i amb prudència per part del sindicats, que alerten de la precarietat de l'ocupació creada.

A Girona el nombre de persones a l'atur a l'abril es va situar en 49.973 persones, cosa que suposa 3.149 aturats menys que el març, un -5,93% en termes percentuals, el que suposa el descens més elevat de Catalunya. En relació amb el mateix mes de l'any passat, el nombre de persones sense feina s'ha reduït a l'abril en 4.886 persones, un 8,91% menys. En el cas de Girona, la reducció de l'atur en taxa interanual acumula 21 mesos seguits de descensos continuats. Per trobar un nivell d'atur com el d'aquest mes d'abril (49.973 persones) a Girona cal remuntar-se fins al juliol de l'any passat (48.886).

Al marge de la reducció de l'atur, la creació de llocs de treball va repuntar amb força el mes passat, en què la Seguretat Social va guanyar 10.345 cotitzants gironins. La majoria de llocs de treball es van guanyar en el sector serveis, que és el que redueix més l'atur. En la banda negativa, cal ressaltar que el 86% dels contractes laborals firmats el mes passat va ser temporal.

En el conjunt de Catalunya, El nombre de persones inscrites al Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) a l'abril es va situar en 552.974 persones, cosa que suposa una reducció de 18.681 aturats en relació amb el març.A Espanya, l'atur es va reduir de 118.923 persones mentre que l'afiliació creixia en 175.495 persones. En ambdós caos es tracta de les millors dades històriques d'un mes d'abril.