L'Agència Tributària va alliberar ahir "cites prèvies" per fer presencialment la declaració de la Renda als seus centres de Girona i Lloret i n'obrirà de noves a mesura que avanci la campanya de la Renda.

Dimecres, poques hores després de posar-se en marxa el servei de petició de cita prèvia per fer la delcaració de la Renda, els contribuents que aconseguien contactar amb Hisenda es trobaven que en dues de les grans ciutats de la demarcació no podien sol·licitar cita prèvia, ni telefònicament ni per Internet. Ahir, responsables de l'Agència Tributària van aclarir a Diari de Girona, que "sí que hi ha cites prèvies disponibles", però que "s'aniran alliberant de forma progressiva". "La praxi ens demostra que si obres tot el calendari la gent reserva per a una data molt llunyana i molts d'ells acaben fallant i no es presenten. Per això, només és possible reservar cita prèvia per a dates molt pròximes, i de manera progressiva es van obrint noves dates de reserva", explicava ahir del delegat de l'Agència Tributària a Girona, Honorat Sala.

Col·lapse telefònic

Hisenda recorda que es pot aconseguir cita prèvia per dues vies: per internet (les 24 hores del dia) o per telèfon (901 22 33 44, de 9 del matí a 7 de la tarda, del sis al 29 de juny). Com va passar dimecres, durant la jornada d'ahir va ser pràcticament impossible contactar amb la línia telefònica habilitada. Aquest diari va fer vint trucades al llarg del dia i, en totes les ocasions, la línia comunicava.