L'aposta inversora del fabricant de pa i brioxeria gironí Bellsolà no s'atura. Fa unes setmanes anunciava 10 milions d'euros per aixecar un magatzem totalment automatitzat a Aiguaviva i ahir va transcendir que s'havia adjudicat la unitat productiva d'una panificadora madrilenya en concurs de creditors. Es tracta d'Adipan -que fabrica productes sota la marca Orio-, on Bellsolà preveu invertir 8 milions d'euros per triplicar la seva producció. L'operació, que permetrà garantir la major part dels 87 llocs de treball de la companyia madrilenya, reforça la posició de Bellsolà al centre de la península.

Bellsolà s'ha adjudicat els actius d'aquesta companyia per la que optaven alres dos altres empreses (Atrian Bakers i Panstar). D'aquesta manera, la firma gironina consolida la seva posició entre les grans firmes de masses congelades de l'Estat.

Segons avançava ahir Expansión, la intenció de Bellsolà és seguir fabricant amb la marca Orio en la planta madrilenya, ja que té notorietat a la zona, si bé no descarten elaborar també productes amb la merca Bellsolà.

Aquesta inversió i la anunciada fa unes setmanes se suma a una altra, també de 10 milions, que el fabricant gironí ja va dur a terme ?l'any passat a Aiguavia i que es va centrar en una nova línia de producció per al pa rústic.

Bellsolà va facturar 49,3 milions el 2014 i produir 41.400 tones de masses de pa i brioixeria congelades.

Actualment, Bellsolà està controlat al 100% pel hòlding inversor Landon, propietat de la família Gallardo (principals accionistes de la farmacèutica Almirall). Landon va entrar en l'accionariat de Bellsolà l'any 2003 juntament amb el fons Qualitas Equity Partners -de la família Polanco-. Set anys més tard, Landon va comprar la part de Qualitas i, fa pocs mesos, va acabar de comprar la part que encara conservava la família Bellsolà.