Antoni Cabarrocas, la Societat Catalana de Tecnologia i la Fundació CIM són els guardonats en la la desena edició dels premis Manel Xifra Boada, organitzats pel Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Girona i Comexi Group, que enguany arriben a la desena edició. Els guardons es lliuraran el divendres 5 de juny al Castell de Peralada, coincidint amb l'Engidiada, la trobada anual dels enginyers graduats i els enginyers tècnics industrials gironins.

El Premi Manel Xifra Boada a la trajectòria professional s'atorgarà a Antoni Cabarrocas i Pruneda. Cabarrocas és Pèrit Industrial Mecànic i Enginyer Tècnic Industrial. S'ha format en prevenció de riscos laborals, i direcció d'empreses. Ha desenvolupat la major part de la seva trajectòria professional a la paperera Torras com a director de logística i transport industrial. Ha estat membre del Ple de la Cambra de Comerç de Girona entre 2006-2014, vocal de la Junta Arbitral de Transports de la Generalitat a Girona, membre de l'Executiva del Consell d'Usuaris del Transport de Catalunya i membre de SECOT, en el programa de voluntariat sènior d'assessorament empresarial.

El guardó a la transmissió del coneixement tècnic i tecnològic es lliurarà a Societat Catalana de Tecnologia de l'Insitut d'Estudis Catalans. La Societat Catalana de Tecnologia (SCT-IEC) és una filial de l´Institut d´Estudis Catalans (IEC). La SCT-IEC promou la recerca i la divulgació dels avenços tecnològics en general i, en especial, dels que afecten l´àmbit de la societat catalana. Finalment, el nou Premi Manel Xifra Boada al grup de recerca aplicada o centre tecnològic es concedirà a la Fundació CIM. És una entitat adscrita a la Universitat Politècnica de Catalunya, BarcelonaTech (UPC) que té com a missió institucional transferir coneixements d'enginyeria i gestió de la tecnologia a les empreses i professionals que busquen ampliar les possibilitats de la indústria del territori a través de la creació, millora i promoció dels seus productes i processos de fabricació.

Com cada any els premis Manel Xifra Boada també fan un reconeixement als joves enginyers tècnics industrials que van rebre el premi al millor projecte de final de carrera per part del Patronat de l´Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona. En aquesta categoria els premiats són Jordi Gratacós Prunell, Graduat en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica pel projecte «Detecció i generació d'ones acústiques subaquàtiques»; Joaquim López Ponsa, Enginyer Tècnic Industrial, especialitat en Mecànica pel projecte "Disseny d´una estructura metàl·lica esmuntable per a una parada a l´aire lliure"; i Marc Clarà Espuña, Enginyer Tècnic Industrial, especialitat en Química Industrial pel projecte "Estudi sobre els tractaments enzimàtics en un procés de refinatge a nivell de laboratori".

Els premis es van iniciar fa deu anys, el 2005, poc després de la mort de l'enginyer que els dóna nom: Manel Xifra i Boada. Xifra va contribuir a la creació dels premis, però va morir poc abans de la seva presentació. Per aquest motiu, i abans d'obrir la convocatòria, es va atorgar el primer guardó a títol pòstum a aquest enginyer. D'aquesta manera, els premis recullen la filosofia que Xifra i Boada representava, tant des de l'òptica empresarial com familiar.