Si les matriculacions d'automòbils són un dels principals indicadors de la marxa del consum intern -el cotxe sol ser la segona inversió més important de les famílies-, Girona està registrant una important recuperació.

El nombre de cotxes nous matriculats a Girona el mes de maig es va situar en 1.266 unitats, cosa que va suposar un 21,50% més en relació amb el maig del 2014, gràcies a l'edició del pla PIVE 8 que es va posar en marxa a mitjans del mes de maig, segons dades de les patronals del sector. En l'acumulat dels primers cinc mesos, el nombre de cotxes venuts a Girona s'enfila fins les 6.155 unitats, amb un creixement del 32,79% en relació amb el mateix període de l'any passat. Girona lidera a Catalunya tant el creixement de vendes experimentat el maig com el de l'acumulat de l'any.

Les xifres de la sèrie d'Anfac indiquen que les vendes del maig a Girona són les millors en aquest mes que s'han registrat des del maig del 2010.

En el conjunt de Catalunya, les vendes d'automòbils registren un creixement del 5,5% al maig i del 22,3% per cent en l'acumulat de l'any, mentre que en el conjunt de l'Estat la pujada va ser del 14% al maig i del 21,7% en el que portem d'any.

Part de l'increment de vendes respecte a l'any anterior es deu al comportament de les empreses, que estan tornant a incorporar vehicles nous a les seves flotes.

Tot i l'evolució a l'alça, des de la patronal dels concessionaris Faconauto admetien ahir que la xifra de matriculacions s'havia quedat al maig "per sota de les previsions".