La canceller alemanya, Angela Merkel, va afirmar que està buscant «febrilment» una solució per a la crisi de Grècia, mentre el seu ministre de Finances, Wolfgang Schäuble, desacreditava la proposta recentment llançada per Atenes. La cap del Govern alemany va assegurar que Alemanya i França estan treballant «intensament i a tota pressió» en la recerca d'una solució per als problemes financers d'Atenes dins del termini previst, finals d'aquest mes, quan conclou la pròrroga del rescat.

Merkel va recordar, així mateix, que Atenes ha d'aconseguir un acord amb les tres institucions internacionals -Banc Central Europeu (BCE), Fons Monetari Internacional (FMI) i Comissió Europea (CE)- i que a partir d'aquí prendrà la seva decisió l'Eurogrup.

En una roda de premsa paral·lela, Schäuble va assegurar haver «sentit alguna cosa» de la proposta grega, però va considerar que aquest pla de reformes segueix sense justificar l'optimisme» d'Atenes sobre la inminencia d'un acord amb els seus creditors.

Schäuble va advocar per no «deixar-se impressionar per tàctiques per influenciar l'opinió pública», quelcom que va deixar entreveure que practica l'Executiu hel·lè. El ministre alemany de Finances va destacar que «en la qüestió sobre quina és la solució correcta per a Grècia» la canceller i ell estan «totalment d'acord».

A més, va acusar el Govern d'Alexis Tsipras de deslleialtat: «Europa es construeix sobre la confiança mútua. Amb això cal actuar de forma raonable, per això les actuals negociacions amb Grècia són tan esgotadores».

Abans d'aquestes intervencions, el portaveu del Ministeri de Finances alemany, Martin Jäger, va expressar el seu escepticisme respecte la proposta presentada «pràcticament de la nit al dia» per Atenes, encara que va puntualitzar que li resultava «difícil» comentar la llista en no conèixer-la encara.

Per altra banda, el president de la Comissió Europea (CE), Jean-Claude Juncker, i Tsipras van mantenir ahir a la nit una reunió destinada a forjar un acord entre els creditors i Atenes que permeti desbloquejar l'ajuda financera que Grècia necessita urgentment. La CE veu en aquesta trobada -que no havia finalitzat a l'hora de tancar aquesta edició- una oportunitat important per crear les condicions que permetin a l'Eurogrup adoptar un acord definitiu.