El crèdit nou torna a fluir i les empreses gironines se'n beneficien. CaixaBank, l'entitat amb major quota de mercat a Girona, va anunciar ahir que ha aprovat la concessió de noves opracions de finançament a empreses gironines per valor de 84,1 milions d'euros durant els mesos de gener a abril de 2015. Aquesta inversió creditícia, destinada tant a pimes com a grans empreses, representen un increment del 45% respecte el mateix període de l'any anterior. En l'àmbit de Catalunya, CaixaBank ha realizat operacions per valor de 625 milions d'euros.

A més d'aquests préstecs, CaixaBank ofereix a les empreses diverses línies de finançament per garantir tant les seves necessitats de circulant com les inversions a llarg termini. Entre gener i abril de 2015, l'entitat financera ha incrementat en 6,2 milions d'euros (+8%) el saldo de crèdit comercial per finançar l'activitat ordinària de les empreses gironines. El finançament d'inversions de les empreses de Girona -com compra de naus o maquinària- ha estat de 46,9 milions d'euros en el mateix període.

Aquestes xifres confirmen, segons la directora del centre d'empreses de CaixaBank a Girona, Lina Gummà, la reactivació de l'economia. "Les empreses gironines demanen més finançament i CaixaBank està a punt per donar-los resposta", assegura.

Fa pocs dies, una altra entitat financera amb forta presència a la demarcació, el Banc Sabadell, aunciava que durant el primer trimestre de 2015, ha destinat prop de 277 milions d'euros a finançar projecte d'empreses i particulars, el que representa un 19% més. El crèdit nou concedit a empreses ha crescut un 17% i el de particulars un 29%.