Interskol Power Tools acomiadarà finalment 55 dels 65 treballadors de la seva planta productiva de Ripoll, el que posa fi de forma definitiva a l'activitat industrial a l'antiga Tallers Casals. La companyia es quedarà 10 treballadors dedicats de forma exclusiva a tasques comercials. A més, Interskol abandonarà les instal·lacions de Ripoll (ara hi està de lloguer) per traslladar-se, probablement a Vic.

L'assemblea de treballadors va ratificar fa dos dies per una àmplia majoria la darrera proposta de l'administrador concursal.

Segons el sindicat d'Indústria de CCOO, aquest acord, que s'ha assolit en el marc del concurs de creditors presentat per l'empresa, "permet donar una sortida a la ja insostenible situació dels treballadors".

L'acord preveu una indemnització de 25 dies per any treballat, amb un màxim de 14 mensualitats, per als 55 treballadors afectats, una indemnització que, recalca el comitè d'empresa, està per sobre del que marca la llei.

Tot i la millora de les condicions inicials previstes, CCOO lamenta la decisió d'Interskol Power Tools de cessar l'activitat industrial en aquesta històrica indústria.

Fundada l'any 1881, per Francesc Casals, la companyia va passar a ser propietat de la família italiana Pozzo a finals del segle XX, que es va vendre la divisió de maquiniària elèctrica al grup rus Interskol l'estiu de 2010.

L'entrada de la companyia russa, que va seguir a les mateixes instal·lacions, però en règim de lloguer, va ser vista com una opció de futur per una companyia castigada per diferents expedients laborals. No obstant, ben aviat els sindicats van denunciar que la intenció dels nous propietaris era aprofitar el coneixement i les patents generades a Ripoll però que la producció s'acabaria deslocalitzant.