Anton Costas, catedràtic d'Economia de la Universitat de Barcelona (UB) i president del Cercle d'Economia, va assegurar en una reunió del Club d'Economia de Lloret que "si som capaços d'afrontar una reforma política, l'economia espanyola seria la més dinàmica de la Unió Europea". Per a Costas, "el malestar social apareix durant els primers anys de la recuperació econòmica" per la qual cosa "hem de saber aprofitar la crisi social que d'avui per afrontar una reforma política que ens porti a millorar la situació econòmica d'Espanya".

Segons el catedràtic, "tot i la crisi social que tenim no som conscients del que significa l'actual pobresa a Espanya, que ha generat canvis socials com el treballador amb salaris molt baixos" i afegeix que actualment "Espanya és l'únic país amb el 74,3% de joves entre 18 i 33 anys no emancipats".

Costas va pronunciar aquestes paraules a l'Hotel Guitart Monterrey de Lloret, en el transcurs de la seva la conferència "El món que ve. Les grans tendències", promoguda pel Club d'Economia de Lloret de Mar, fòrum d'estudi i debat sobre temes vinculats al desenvolupament econòmic.

Durant l'acte, que va aplegar a tots els membres del Club d'Economia de Lloret de Mar format per personalitats vinculades al teixit empresarial, institucional i ciutadà del municipi, el catedràtic de Política Econòmica de la UB ha afirmat que "segons els pronòstics estem davant d'un escenari preocupant amb molts anys d'estancament, amb un creixement econòmic que oscil·la entre l'1% i l'1,5%, marcat per la demografia, la tecnologia i la desigualtat".

Tot i així, espera que aquest pronòstic d'estancament fracassi per l'activitat en els àmbits "científic, tecnològic i polític, com a les tres forces principals, que tenen una capacitat de generar progrés econòmic, social i polític". De cara al 2015, el catedràtic afirma que "tindrem taxes de creixement del voltant d'un 3,5% degut al consum intern".

Club d'Economia de Lloret

Fundat l'any 1989, el Club d'Economia de Lloret de Mar és una entitat que aplega representants de diverses activitats econòmiques que es desenvolupen al municipi incloent als principals empresaris i industrials del sector turístic, que des de fa 25 anys actua com a fòrum d'estudi i debat per propiciar el desenvolupament econòmic de la població.

Cristina Cabañas, actual presidenta de l'entitat, és el primer relleu després del traspàs, el passat febrer, de l'hoteler Climent Guitart, que en va ser el president i fundador.