El Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona va reunir ahir una vuitantena d'usuaris del ParcUdG en el primer Net-Lunch. La seva directora, Anna Albar, va voler assegurar que el ParcUdG, que està en concurs de creditors actualment, tirarà endavant i que avançava pel bon camí. "El Parc és un projecte que Girona no vol perdre", va refermar Albar. La directora, a més, va qualificar el Parc com a un centre de referència de talent i emprenedoria de Girona. Un dels principals objectius actuals del ParcUdG és obrir-se al màxim possible a la societat i a l'economia gironina.

El deute

Anna Albar va fer referència al deute econòmic del ParcUdG i va explicar que s'estaven fent negociacions per buscar les millors solucions i eixugar el màxim possible el deute del parc. Pel que fa a l'atac cibernètic que va patir el ParcUdG a començaments de setmana, i que va deixar sense servei dilluns i dimarts els usuaris, Albar va dir que ja s'havia solucionat i que s'estava treballant perquè no tornés a passar.

Durant el Net-Lunch tres empreses recentment instal·lades al Parc Científic i Tecnològic de Girona van presentar els seus serveis. La primera a fer-ho va ser N-Tropia, una empresa d'assessorament tecnològic que treballa en tres àmbits principals: consultoria, desenvolupament tecnològic i peritatge judicial en l'àmbit tecnològic.

La següent va ser Ideaded, empresa especialitzada en els processos de millora contínua, l'enginyeria i l'organització per tal que els seus clients assoleixin la màxima eficiència. La tercera i última empresa va ser DronVisual, la primera firma gironina registrada com a operadora autoritzada en fer volar drons i especialitzada en tres àmbits: monitorització d'obres; mapeix i modelatge 3D; i agricultura de precisió. La mateixa empresa va mostrar els aparells durant la presentació cosa que va despertar vivament l'interès dels assistents. Els usuaris van intercanviar experiències i van aprofitar per fer negoci a peu dret davant un bufet a l'aire lliure.