Bankia demandarà al seu expresident, Rodrigo Rato, i a tres membres de la seva excúpula per reclamar-los per la via civil gairebé 650.000 euros pel cost que va suposar el dipòsit de 800 milions que l'entitat va fer a l'Audiència Nacional en concepte de la primera fiança imposada per la sortida a borsa.

En concret, l'entitat presidida per José Ignacio Goirigolzarri ?exi?girà els propers dies a Rato, a José Manuel Fernández Norniella, Francisco Verdú i José Luis Olives 162.400 euros a cadascun, segons fonts jurídiques.

Aquesta quantitat es basa en les despeses ocasionades pel dipòsit que el grup BFA-Bankia va consignar el 17 de març al Jutjat Central d'Instrucció número 4 de l'Audiència Nacional per fer front a la fiança de 800 milions que el jutge Fernando Andreu va imposar per cobrir possibles responsabilitats pel debut borsari.

L'instructor del "cas Bankia" va reclamar aquesta caució de forma solidària a BFA-Bankia, Rato i els altres tres exconsellers membres del seu equip, no obstant això, va ser prestada en exclusiva per l'entitat financera i la seva matriu. El grup financer va intentar que els quatre membres de la seva antiga cúpula assumissin la quantitat proporcional que els corresponia, la qual cosa suposava 133,33 milions per cap, però cap d'ells va respondre al requeriment notarial.