20 de juny de 2015
20.06.2015

Gas Gas es troba a un pas de la liquidació

Tot i haver-hi un inversor suís disposat a invertir fins a 10 milions, el comitè rebutja del tot la seva proposta

22.06.2015 | 07:09

El fabricant de motos gironí Gas Gas, amb seu a Salt, es troba a un pas de la liquidació. Tot i que ha aparegut un inversor suís disposat a invertir fins a 10 milions d'euros a la companyia, el comitè rebutja del tot la seva proposta. D'entrada, perquè al darrere no hi ha un compromís ferm (demana un mes i mig per auditar l'empresa abans de decidir-se). I després perquè, en cas que invertís, el seu pla de viabilitat s'acompanyaria d'un ERO temporal, acomiadaments i rebaixes salarials. Fonts de la direcció asseguren que, davant això, no els queda cap més sortida que demanar la liquidació al Jutjat Mercantil. Una decisió que es podria prendre ahir a la nit.
L'inversor suís es va reunir ahir a Gas Gas amb el comitè, la direcció i l'administrador concursal (Pricewaterhousecoopers). Tot i no voler-ne desvetllar el nom, fonts de l'empresa afirmen que és "conegut en el món de la moto" i que s'ha mostrat interessat a invertir entre 6 i 10 milions. Si això passés, les mateixes fonts indiquen que el deute actual -se situa ja als 37 milions- es podria reduir fins als 13 per l'aportació del nou inversor i perquè hi hauria socis que han aportat crèdits a l'empresa i que hi renunciarien, i perquè s'havia lligat un acord amb la banca per refinançar la seva part de deute.
Tot i això, la inversió no està assegurada. Els representants dels treballadors van explicar que el nou inversor ha demanat un mes i mig per auditar Gas Gas abans de decidir-se a entrar-hi. I durant aquest temps d'estudi, el 100% de la plantilla hauria d'acollir-se a un nou ERO temporal. A més, si la inversió tira endavant, el nou soci ja ha deixat entreveure que el seu pla de viabilitat passaria per acomiadaments i reduir salaris.

Oposició a la proposta
En una entrada al Facebook, el comitè s'oposa fermament a la proposta. "Si després d'auditar l'empresa no li interessés, no seguiria endavant amb la compra, cosa que deixaria la plantilla amb menys prestacions i la marca encara més debilitada". "No acordarem res amb un inversor que només vulgui fer un cop d'ull a l'empresa", diuen els empleats. "Cap inversor que conegués l'estat actual de la companyia hi invertiria, a no ser que l'enganyessin; per tant, si acceptéssim l'ERO temporal, això només serviria per incrementar el desgast continu que patim".
Davant la proposta d'aquest possible inversor, els representants de la plantilla aposten per anar a liquidació. Indiquen que, així, mentre la unitat productiva no es vengués per cobrir el deute, es podrien "fabricar motos per donar aire a la xarxa comercial" i evitar que Gas Gas es continuï devaluant (actualment, la producció fa mesos que està aturada).
Ara, l'administrador concursal haurà d'emetre un informe i enviar-lo al Jutjat Mercantil perquè decideixi quina via obre. Si esperar que l'inversor suís es decideixi o bé portar Gas Gas a liquidació. De totes maneres, però, la decisió podria arribar avui mateix per part dels actuals accionistes i la direcció de la companyia.
I és que, com van explicar fonts de l'empresa, la postura del comitè fa que no els quedi més remei que anar a liquidació. "Si la plantilla no accepta l'ERO temporal mentre l'inversor audita l'empresa, no podrem assumir aquests dos mesos de salaris; per tant, no ens quedarà cap altra sortida", van explicar les mateixes fonts. Ahir al vespre es va convocar un consell d'administració de Gas Gas. Una reunió on, molt possiblement, el consell havia de demanar al Jutjat Mercantil que liquidi l'empresa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook