Criteria CaixaHolding, el holding controlat al 100% per la Fundació Bancària La Caixa, ha posat a la venda avui un 2,28% de CaixaBank, el que a valor actual de mercat suposa uns 584,97 milions d'euros.

En una comunicació al regulador borsari, la CNMV, Criteria va precisar que es tracta d'un paquet de 131,72 milions d'accions de CaixaBank fruit del dividend cobrat en forma d'accions per part de Criteria des de juny del 2014.

Tenint en compte que CaixaBank va caure ahir un 0,31%, fins a 4,441 euros per acció, el paquet posat a la venda per Criteria mitjançant una col·locació accelerada entre grans inversors té un valor de mercat de 584,97 milions.

Una vegada es tanqui l'operació, La Caixa, que ara controla un 59% de CaixaBank, passarà a controlar un 56,72% del seu banc, tot i que aquesta participació podria quedar-se en un 54,12% si el 2017 es convertís en accions una sèrie de bons convertibles.

Criteria aclareix que els termes definitius de l'operació, incloent el preu de venda, es determinaran una vegada finalitzat el període de prospecció de la demanda, i dóna per fet que informarà al mercat mitjançant un fet rellevant, «previsiblement demà (per avui) al matí».