Josep Maria Álvarez deixarà de ser secretari general de la UGT de Catalunya al congrés que aquesta organització farà els pròxims 6, 7 i 8 d'abril, de manera que per llavors haurà exercit aquest càrrec -gairebé 26 anys, els que van de maig de 1990 a abril del 2016.

Álvarez ja havia dit diverses vegades que no es presentaria a la reelecció i que aquest era el seu últim mandat, el setè consecutiu, per la qual cosa l'únic dubte era saber la data concreta de la seva sortida.

Després d'una reunió extraordinària del comitè nacional del sindicat per convocar aquest congrés, Álvarez ha assegurat avui: «El meu temps com a secretari general acaba al congrés que celebrarem a l'abril», i ha insistit que no li correspon a ell liderar la renovació en el sindicat.

Un dels candidats que amb més força han sonat per rellevar-lo és Matías Carnero, el president del comitè d'empresa de Seat, si bé al febrer va comentar que aquest debat no el preocupava, ja que veia altres persones preparades per substituir Josep Maria Álvarez. «La meva preocupació i el meu compromís ara està amb la plantilla i el conveni de Seat. A UGT veig molta gent preparada i el que jo no faré és estar a Seat i deixar el càrrec d'aquí a un any», va dir.