26 de juny de 2015
26.06.2015

Rebaixes anticipades a Girona

La suspensió de la llei catalana pel Tribunal Constitucional obre les portes a iniciar la campanya abans de l´1 de juliol, la data que marca la Generalitat

27.06.2015 | 07:47
Una de les botigues de la ciutat de Girona que ja ha començat les rebaixes d´estiu · Aniol Resclosa

Alguns comerços catalans han decidit acollir-se a la llei estatal i donar ja inici a la campanya de rebaixes d´estiu, que a Catalunya arrencarà oficialment dimecres que ve, 1 de juliol. Els establiments que ho vulguin poden avançar uns dies el període de rebaixes, atès que la llei catalana que regula els horaris comercials està suspesa pel Tribunal Constitucional (TC) i, per tant, preval la normativa espanyola, que sí que ho permet. A la ciutat de Girona, establiments de cadenes com Cortefiel, Shana o Sergent Major, però també alguns comerços locals, ja llueixen els cartells de rebaixes.

L´inici avançat de les rebaixes –que ja es va donar al gener– suposa un nou episodi de confrontació en el sector, que viu amb incertesa el conflicte de competències entre el Govern espanyol –partidari d´una major liberalització– i el català –que posa més límits amb l´objectiu de preservar el model de petit comerç.

No obstant això, de moment, la majoria del comerç, també les grans superfícies, no s´han acollit a la normativa espanyola que, per exemple, els permetria obrir més hores a la setmana. Caldrà veure si altres cadenes, per no perdre vendes respecte als competidors, altres comerços decideixen col·locar el cartell de rebaixes.

La majoria d´organitzacions de comerciants gironines són partidàries d´endarrerir les rebaixes i limitar-les en el temps.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook