La despesa dels turistes estran?gers a Catalunya ha crescut un 8,2% durant els primers cinc mesos de 2015 i ha arribat als 4.796 milions d'euros, segons l'Enquesta de Despesa Turística (EGATUR), que va publicar ahir el Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme.

Els turistes que visiten Catalunya es deixen 837 euros de mitjana durant la seva estada, cosa que representa un increment del 2,8% interanual en relació als cinc primers mesos de 2014, mentre que la despesa diària se situa en els 136 euros de mitjana, un 4,6% interanual més. Catalunya concentra el 22% de la despesa total dels turistes estrangers a tot l'Estat, només per darrere de Canàries (24,8%) i per davant d'Andalusia (15,8%).

Al maig, Catalunya ha estat la comunitat que ha registrat una despesa més elevada dels turistes estrangers, el 22% del total i 1.297 milions, cosa que equival a un 2,2% més respecte al mateix mes de l'any anterior. Els mercats que més van contribuir a aquests registres van ser França i Estats Units.

Després de Catalunya, la despesa més grans dels turistes estrangers ha estat a les Illes Balears (19,4%) i Andalusia (16,6%). Al conjunt de l'Estat, la despesa dels turistes internacionals ha marcat un nou rècord en arribar als 21.809 milions d'euros entre gener i maig, un 8,4% més que durant el mateix període de 2014. Les despeses mitjanes diàries i per persona han crescut un 3,1% i un 4,4% respectivament.

Així mateix, el Regne Unit i França són els mercats que més despesa addicional han aportat en aquest període. La despesa total dels turistes internacionals al maig a tot Espanya es va incrementar un 11,8%, fins a arribar a 5.890 milions d'euros. Es tracta de la millor dada històrica per a un mes de maig i el l'increment interanual més fort registrat mai aquest mes, segons les dades de l'enquesta, realitzada per la Subdirecció General de Coneixement i Estudis Turístics del Ministeri.