El Banc Central Europeu mantindrà el finançament d'emergència a la banca grega tot i el desacord a l'Eurogrup. Així, el BCE seguirà amb el nivell actual de prop de 90.000 milions d'euros en crèdits, segons un comunicat de l'entitat al terme de deliberacions del Consell de Govern. No obstant això, l'organisme declara que «es manté preparat per reconsiderar la seva decisió».

A més, el Consell de Govern del BCE «pren nota» de l'aprovació feta dissabte pel Parlament grec d'un referèndum sobre les imposicions dels creditors, origen de la ruptura de les negociacions entre Atenes i la Unió Europea, i es compromet a «treballar estretament» amb el banc central de Grècia per mantenir l'estabilitat financera.

El president del BCE, Mario Draghi, va expressar la seva voluntat de «seguir treballant estretament amb el Banc de Grècia», així com de «donar suport enèrgicament al compromís dels estats membres a l'hora d'abordar les fragilitats de les economies de l'eurozona». Per la seva banda, el governador del Banc de Grècia, Yannis Stournaras, va assegurar que l'entitat bancària «prendrà totes les mesures necessàries per garantir l'estabilitat financera de tots els ciutadans grecs en aquestes difícils circumstàncies».

Els bancs grecs depenen des de fa mesos dels crèdits d'emergència, els anomenats ELA (Emergency Liquidity Assistance), que han de ser autoritzats pel guardià de l'euro. El Consell de govern s'ha reunit per teleconferència per decidir si mantenia la liquiditat per als bancs grecs després que s'interrompessin les negociacions entre Grècia i els seus creditors i el Govern grec decidís convocar un referèndum per votar la proposta d'ajuda.

Així mateix, l'entitat monetària va donar la benvinguda mitjançant un comunicat «al compromís dels ministres dels Estats membres de la zona de l'euro de prendre totes les mesures necessàries per millorar la resistència de les economies de la zona de l'euro, i d'estar preparats per donar passos decisius per enfortir la Unió Econòmica i Monetària».