Banc Sabadell ha obtingut en el primer semestre de l'any un benefici net de 352,2 milions d'euros, un 55,3% més que en el mateix període del 2014, després d'integrar el grup britànic TSB i destinar més de 1.749 milions d'euros a dotacions per a insolvències i provisions.

L'adquisició de TSB es va completar el passat 30 de juny, per la qual cosa l'operació ha impactat en el balanç consolidat del Sabadell, però no en el seu compte de resultats.

Tot i així, el banc ha millorat entre gener i juny tots els seus marges, gràcies al menor cost del finançament, l'increment de l'activitat comercial i el control sobre la despesa, segons va destacar en roda de premsa el conseller delegat de l'entitat, Jaume Guardiola.

En concret, el marge que més creix és el d'interessos (+ 20,7%), seguit del d'abans de dotacions (+ 16%) i el brut (+ 10,3%).

El Sabadell també manté l'últim trimestre la tendència a la baixa de la seva taxa de morositat, que se situa en el 10,98%, cosa que suposa una disminució interanual de 287 punts bàsics. Incloent-hi TSB, la ràtio baix fins al 9,01%, tornant a nivells del 2012.

També el Sabadell ha reduït en 733 milions d'euros els seus actius problemàtics, mentre que el saldo total de dubtosos ha disminuït la xifra rècord de 1.948 milions d'euros.

Al tancament del segon trimestre, i gràcies a la compra de TSB, els actius totals consolidats del grup augmenten un 26,2% respecte a l'any anterior i superen per primera vegada els 200.000 milions d'euros.

Comissions als caixers

D'altra banda, Jaume Guardiola va confirmar que el Sabadell estudia la possibilitat de cobrar una comissió als no clients per usar els seus caixers, una mesura que ja ha posat en marxa CaixaBank i que a partir de setembre aplicarà també BBVA. El banc adoptarà una decisió «els pròxims dies», una vegada estudiï quina és la tònica del mercat i l'opció que més li convé. L'entitat catalana té una xarxa de 3.200 caixers automàtics, una quartat part dels quals està en procés de renovació.