El president de la Taula del Tercer Sector, Oriol Illa, ha avançat aquest dissabte que reclamaran a les administracions que la taxa turística de Catalunya es destini, en bona part, a projectes socials. En una entrevista a Catalunya Informació Illa ha explicat que proposen que passi d'un euro a un euro i mig, i que aquest augment de recaptació, que xifren en 22 milions d'euros, es destini íntegrament a lluitar contra les desigualtats. Assegura que no posa en perill llocs de treball del sector turístic però que suposaria un mínim de 22 milions d'euros anuals per a impulsar polítiques socials.

El nou president de la Taula del Tercer Sector, Oriol Illa, ha reclamat que es faci una reserva de la recaptació de la taxa, d'una indústria com és la turística, "que és molt potent i que està portant molts diners i molts beneficis al país", per posar-lo al servei de les entitats socials.

Illa ha concretat que la proposta que faran és que la taxa turística augmenti d'un euro a un euro i mig, un cost "perfectament assumible per a la indústria". Assegura que no posa en perill llocs de treball del sector però suposaria un mínim de 22 milions d'euros anuals.

La proposta que farà arribar a les administracions al setembre pretén que aquests 22 milions d'euros es destinin íntegrament a polítiques socials.

La proposta s'emmarca en l'objectiu principal de l'organització d'aconseguir que els impostos reverteixin, principalment, en el benestar dels ciutadans.

En declaracions al mateix espai, el president de la Taula del Tercer Sector ha assegurat que "el sector turístic impacta a nivell de societat i genera desigualtats" i assegura que això s'ha de "compensar". Segons ha argumentat, si augmenta el preu de l'habitatge en zones on la gent tenen més dificultats per pagar el seu pis, "el que estem fent és expulsar-los d'aquella zona". I cal apaivagar "allò que la indústria turística repercuteix sobre la ciutadania".

Oriol Illa s'ha referit també a la renda garantida de ciutadania. La Taula del Tercer Sector hauria volgut que es tractés durant l'actual legislatura, però Illa lamenta: "Hem fet tard, políticament. Per mil circumstàncies, no hem aconseguit tenir aquest instrument, que ens resoldria moltes coses, i que ens hem de marcar com un objectiu de país. Illa ha reivindicat que aquest sigui un "punt estratègic" en la pròxima legislatura.