Les empreses de Girona van exportar el primer semestre per valor de 2.398,5 milions d'euros, cosa que suposa el 8,5% més que el mateix període de l'any passat, segons les dades publicades aquest dimarts pel Ministeri d'Economia i Competitivitat. Al juny, les exportacions es van situar en 469,6 milions d'euros, el 26,4% més que el juny de l'any passat. Les importacions de Girona van sumar 1.172 milions d'euros, amb un creixement de l'11,6%, per sobre del creixement de les exportacions que va ser del 8,5%. Amb aquestes dades, la balança comercial a Girona va registrar un superàvit de 1.226,5 milions d'euros, un 5,6% més que el primer semestre del 2014. El sector de béns d'equipament venen un 21% més.

Per sectors, les empreses del sector d'alimentació, begudes i tabac de les comarques gironines van exportar per valor de 913,2 milions d'euros durant els primers sis mesos de l'any, cosa que suposa una caiguda de les vendes del 0,9% en relació amb el mateix període de l'any passat.

Després del sector d'alimentació, a Girona les empreses que més activitat exportadora han registrat han estat les fàbriques de béns d'equipament que han venut a l'estranger per valor de 449,3 milions d'euros, el 20,6% més que el mateix període de l'any passat.