La frenada de l'economia xinesa i les seves implicacions internacionals són les principals causes que estan tensionat les Borses de tot el món, i les que aquest dilluns han enfonsat les places europees en una jornada negra. A més del retrocés del 5% a l'IBEX-35, París ha perdut un 5,38%, Frankfurt un 4,6% i Londres un 4,29%.

El departament d'anàlisi de Bankinter assenyala que les caigudes en les principals borses es deuen a la desacceleració de l'economia xinesa, malgrat que ningú sap "realment" quina és la magnitud d'aquesta aturada. "Aquest és el 'quid' de la qüestió, perquè si ens trobem davant d'un aterratge brusc, estem parlant d'una bomba de rellotgeria", adverteixen els experts.

Els analistes han assenyalat que no només preocupa el fre de l'economia xinesa, sinó les implicacions "a nivell global" que això comporta, és a dir, caigudes en els preus de les matèries primeres, contagi a altres països emergents o penalització de les companyies exportadores.

Per la seva banda, l'estratega de mercat d'IG Daniel Pingarrón ha apuntat que la situació actual "és molt complicada i imprevisible" i avança que "el més probable" és que s'acosti un important rebot, "sent impossible saber quant durarà".

Així, ha precisat que en el moment en què els mercats xinesos o les dades macroeconòmiques xineses donin alguna bona notícia (encara que aïllada), els selectius europeus rebotaran amb força en el curt termini.

"El dubte és en saber si després d'aquest rebot, tornaran a caure, o renaixeran de les cendres i recuperaran gran part de l'enorme terreny perdut en les últimes dues setmanes", ha afirmat.

Mentrestant, l'analista de XTB Daniel García ha explicat a Europa Press que el pànic venedor que s'està veient en les borses és "aparentment inusual", alhora que ha advertit que els inversors estan tement una major devaluació del iuan.

"Davant el 'sell-off' al qual ens enfrontem juntament amb el baix creixement del PIB de la zona euro i dels EUA sembla ser que la Xina actuarà com a principal catalitzador en aquest escenari de volatilitat", ha apuntat.