L'organització de consumidors Facua va denunciar en un comunicat que el rebut d'electricitat d'un usuari mitjà entre els mesos de gener i agost ha estat un 10,2% més car que durant el mateix període de 2014. Un estudi de Facua sosté que la factura mitjana mensual ha passat de 70,10 euros a 77,26 (impostos indirectes inclosos), un increment mensual de 7,16 euros que suposa un encariment de 85,92 euros en l'últim any.

L'organització de consumidors va criticar que la «lleu baixada» a la part regulada de les tarifes que el Govern «ha provocat» a l'agost «representa un simple pegat que no soluciona en absolut la injustificada carestia de la llum a Espanya, fruit d'un mercat majorista que afavoreix que hi hagi especulació amb els preus, que són inflats per l'oligopoli de les grans elèctriques».

El preu del kilowatt-hora (kWh) d'energia consumida entre l'1 de gener i el 31 d'agost d'aquest any ha estat un 13,3% més car que durant els vuit primers mesos de l'any passat, en passar de 13,90 cèntims (10,93 més impostos) a 15,75 (12,39 més impostos). Pel que fa al mes de juliol, la factura de l'usuari mitjà va ser de 81,18 euros, de manera que la baixada a l'agost ha estat del 3,8%.

Les noves tarifes

Facua va criticar que el Govern «no pren mesures» en defensa dels usuaris davant de les «desproporcionades» tarifes elèctriques i va denunciar que el nou sistema de facturació imposat pel Ministeri d'Indústria, amb una tarifa diferent cada hora per als que tinguin instal·lats comptadors amb telegestió, «provocarà més pujades, ja que es pagarà més cara l'electricitat en els horaris amb majors nivells de consum».