La consellera de Cultura, Rosa Aguilar, ha destacat que els escenaris on es van rodar els primers capítols de la cinquena temporada de la sèrie de la HBO 'Joc de Trons' han rebut un 40 per cent més de visites turístiques i que el nombre de recerca de vols a Sevilla per part d'estrangers es va incrementar en un 107 per cent respecte al mateix període de l'any anterior.

Aquestes dades, corresponents a un estudi realitzat per SkyScanner, han estat donats a conèixer aquest dimecres a la Comissió de Cultura al Parlament, on la consellera, davant el proper rodatge de la sèrie a Almeria, ha realitzat una valoració del mateix per al sector cultural de la comunitat andalusa. En aquest sentit, Aguilar ha assenyalat que el fet que la productora de 'Joc de Trons' es fixi un altre cop a Andalusia en la sisena temporada --després del rodatge dels primers capítols de la cinquena temporada en algunes localitzacions de Sevilla i Còrdova - suposa "el reconeixement al bé que s'ha fet en les altres ciutats ja l'excepcional cultura d'aquesta terra", així com "el desig de seguir col·laborant".

Així mateix, la consellera de Cultura ha subratllat que Andalusia compta amb professionals del sector amb una alta qualificació, "cada vegada més competitius en el mercat internacional", i alhora que ressalta que els rodatges "són una important plataforma de promoció per a la comunitat" i que Almeria va aprofitar el rodatge de 'Joc de Trons' per "recuperar la importància de la província com a plató de cinema". A més, reitera que altres sectors com el turisme també es beneficien de l'impacte d'aquesta gran producció.

Així, assegura que espais patrimonials i paisatgístics d'Andalusia "van ser vistos per vuit milions de persones als Estats Units en el capítol d'estrena de la temporada anterior", al que "sumarem els espectadors dels 170 països que el van estrenar de forma simultània" , conclou Aguilar.