La patronal Foment del Treball estima que l'economia espanyola i catalana creixeran al voltant del 3,5 % al tancament d'aquest 2015, una xifra que se situa per damunt del creixement mig estimat de la zona euro, que estarà sobre l'1,5 per cent. L'organització que presideix Joaquim Gay de Montellà considera que el creixement en el que portem d'any ha estat més gran de l'esperat i de cara a les previsions de final d'any la patronal té una visió optimista.

Diversos factors addicionals han contribuït a aquest creixement més gran, com la caiguda del preu del petroli, les noves injeccions de liquiditat per part del Banc Central Europeu, la depreciació de l'euro respecte al dòlar o l'incipient canvi de tendència del sector de la construcció.

Precisament, el director d'Economia de Foment del Treball, Salvador Guillermo va valorar en positiu el fet que la construcció comenci a créixer després d'anys de caigudes, ja que parteix de nivells molt baixos.

Les estimacions de Foment són més optimistes que les que ha fet públiques l'FMI, que ha previst un creixement de l'economia espanyola del 3,1 % per a aquest any.

També Guillermo, va assenyalar que l'estimació del creixement per al 2016 és una mica menor, ja que se situa entre el 2,7 % i 3 %, perquè els «elements excepcionals d'aquest any, com les polítiques fiscals adoptades o l'obertura del crèdit circulant, no hi seran en l'any vinent».