El mercat laboral assenyala un augment de les previsions de contractació i de la demanda de perfils internacionals impulsada pel creixement de les exportacions, segons dos informes publicats aquesta setmana.

Un estudi de Manpower afirma que els directius catalans situen en el 3 % la projecció d'ocupació neta per al quart trimestre de 2015, després d'aplicar els ajustos estacionals, la qual cosa suposa el millor resultat d'un quart trimestre des de 2007.

"Cada trimestre confirma la tendència de millora del mercat de treball", afirma el president de Manpower a Espanya, Raúl Grijalba, qui ha afirma que encara hi ha un llarg camí per recórrer.

D'acord amb aquest estudi, l'última xifra de projecció d'ocupació cau respecte al tercer trimestre de 2015 però augmenta un 7% en comparació de l'any anterior.

Tot i la millora e les perspectives interanuals, segons l'informe de Manpower, només el 6% dels directius entrevistats a Catalunya i Baleras espera augmentar la contractació durant el quart trimestre de 2015, mentre que el 90% no preveu cap canvi en les seves plantilles en aquest període i el 4% preveu reduir el seu nombre d'empleats.

L'anàlisi, que recull les respostes de més de 1.000 empresaris, descriu una "millora generalitzada" en les previsions de contrac?tació, ja que set de les deu branques de la indústria espanyola mostren "un panorama positiu".

Per sectors, destaquen les previsions dels directius d'intermediació financera i serveis empresarials, amb una projecció d'ocupació neta del 8%, de la construcció (8%) i de la indústria manufacturera (7%).

Per contra, els sectors amb resultats negatius en la projecció d'ocupació neta són comerç i reparacions (3%), transport, emmagatzematge i comunicacions (2%) i hostaleria (1%).

Per dimensió de les empreses, Manpower subratlla que els directius de les companyies mitjanes presenten una projecció d'ocupació neta positiva del 8%, seguides de les petites amb un 5% i de les microempreses i les grans amb un 2% i 1%, respectivament.

Perfils internacionals

Segons un altre informe de la companyia de recursos humans Page Personnel, la demanda de perfils internacionals ha crescut en un 54% durant el primer semestre de 2015 en els departaments d'atenció al client i activitats de suport, respecte al mateix període de 2014.

L'empresa ha explicat que aquest increment es deu al fet que cada vegada més empreses espanyoles s'han plantejat expandir-se a l'exterior impulsades per les oportunitats dels mercats internacionals.

En aquest context, els candidats amb idiomes són "clau" per a les posicions internacionals, sent l'anglès, el francès i l'alemany les llengües més demandades, mentre que l'holandès, el xinès i l'italià cada vegada es requereixen més.

Page Personnel preveu que l'augment de les exportacions repercuteixin al mercat de treball espanyol i, en aquest sentit, l'informe recorda que el 80% de les pimes seguirà invertint en la seva expansió internacional en els propers anys.