David Martín i Javier Guerrero, dos joves emprenedors baixempordanesos, tindran l'oportunitat de conèixer de primera mà l'ecosistema tecnològic de Silicon Valley. El seu proejcte Cloud Services by GMCD ha estat escollit com la millor iniciativa de les que aquest any han passat pel Centre YUZZ de GironaCentre YUZZ , una iniciativa del Banco Santander, que a les comarques gironines coordina la patronal Aenteg i compta amb el suport de l’Ajuntament de Girona, la Fundació Princesa de Girona i la Universitat de Girona.

Els emprenedors gironins, juntament amb les altres 41 joves promeses de l'entorn tecnològic estatal, viatjaran a Silicon Valley per conèixer de prop el major ecosistema d'emprenedoria i innovació del món. Visitaran empreses de gran rellevància internacional com Google, LinkedIn, Facebook o Hewlett Packard, amb conferències a prestigioses universitats com Berkeley o Standford.

A més podran conèixer l'Spain Tech Center (STC) -impulsat per Banco Santander, ICEX i Red.es-, l’objectiu del qual és facilitar la implantació de pimes de base tecnològica espanyola en un dels entorns més dinàmics i competitius del món.

El 6 de novembre, a la Ciutat Grupo Santander, els 42 joves presentaran les seves idees davant un jurat integrat per representants del Banc Santander, CISE i entitats col·laboradores del Programa YUZZ. Els tres millors emprenedors rebran una dotació econòmica (30.000, 20.000 i 10.000 euros) perquè puguin accelerar els seus projectes.

El projecte guanyador

Cloud Services by GMCD és un paquet de serveis de software que treballen junts per oferir al client la gestió del seu negoci (catàleg de productes, gestió d'estoc, gestió de clients i proveïdors, generació de pressupostos i factures...) de forma centralitzada i en el núvol (SaaS).

D'aquesta forma, el client pot gestionar el seu negoci a tots els canals de venda en els quals estigui present (botigues físiques, botigues online, marketplaces i comparadors), des d'un únic punt i al núvol (en temps real, amb accés des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc).

David Martín i Javier Guerrero, nascuts el 1986, resideixen a Palamós i Palafrugell respectivament, i són els fundadors de l’empresa GM CLOUD DESIGN, que ofereix serveis relacionats amb internet (desenvolupament web, assessorament professional, SEO i SEM).

«Good Job Advisor» i «Como en casa»

Al marge de Cloud Services, el jurat del Yuzz Girona va distingir dos altres projectes.

Un és «Good Job Advisor», fundat per les germanes Alba i Emma Marín. Es tracta de la creació d'una web que permet a tots els treballadors i empreses opinar i informar sobre gestió laboral, cultura organitzacional i responsabilitat social empresarial.

L'altre és «Como en casa». L'impulsa l'emprenedora olotina Míriam Nieto i es tracta d'una proposta d’economia col·laborativa que consisteix en una aplicació de servei online que connecta a ofertants i demandants de menjars preparats a casa i productes creats a la pròpia llar. El producte s'ofereix a un preu just i raonable proposat pel propi usuari.