La cooperativa agroalimentària garrotxina La Fageda és la setena empresa més responsable a tot l'Estat, segons el rànquing publicat ahir pel Monitor Empresarial de Reputació Corporativa (MERCO) de Responsabilitat i Govern Corporatiu. Per sectors, La Fageda es troba al primer lloc en Alimentació.

L'institut Merco, lligat a la Universitat Complutense de Madrid, acaba de publicar per cinquè any el rànquing de les empreses més responsables i amb millor govern corporatiu. L'ONCE lidera la classificació seguida d'Inditex i Mercadona. A continuació se situen CaixaBank, Iberdrola, Repsol i La Fageda. Just per sota hi trobem multinacionals de la dimensiód de Telefónica, Ikea, BBVA i Mapfre.

Així mateix, La Fageda ocupa el primer lloc en el rànquing del sector Alimentació, per davant de Danone i Nestlé. A l'edició de 2014, La Fageda apareixia en el mateix rànquing a la posició 9 i 3 respectivament.

La Fageda recorda que és l'única empresa que només opera a Catalunya i que apareix en el rànquing de Merco.

Segons la fitxa tècnica que facilita l'institut Merco, per l'elaboració del rànquing s'ha tingut en compte el parer de 2.476 consumidors, 1.260 directius, 132 membres d'ONG, 111 membres de Sindicats, 111 associacions de consumidors, 52 experts en RSC, així com de periodistes, analistes financers i social media managers.

El Monitor Empresarial de Reputació Corporativa (MERCO) és un instrument d'avaluació que des de l'any 2000 s'ocupa de mesurar la reputació de les empreses que operen a l'Estat espanyol.

La Fageda és una entitat sense ànim de lucre que dóna feina a les persones de la comarca de la Garrotxa que presenten discapacitat intel·lectual o malaltia mental crònica. La Fageda és cofundadora del Grup Clade i de Sinergrup.

Anteriorment, ja ha estat guardonada per la seva labor amb premis com el Factor Humà Mercè Sala, o l'Integra del BBVA.