Les empreses que formen el principal indicador de la borsa espanyola, l'Ibex 35, van aconseguir en els sis primers mesos de -l'any un benefici net de més de 21.400 milions d'euros, un 34,1% més que en el mateix període de 2014, percentatge al qual no s'arribava des de 2006.

Tot i que la xifra absoluta encara està lluny dels més de 33.000 milions aconseguits entre gener i juny de 2009, després dels durs anys de la crisi les principals empreses cotitzades espanyoles viuen ia un període d'expansió dels beneficis. I és que en percentatge, la millora dels beneficis és el més elevat per al primer semestre des de 2006, darrera vegada que es va superar el 35%.

L'any passat, per al mateix període, la millora dels beneficis va ser de l'11%, i un any abans, del 9%, després de la caiguda del 36% experimentada el 2012.

Variacions en el selectiu

La comparativa no és exacta, ja que la composició de l'Ibex no era la mateixa al juny d'aquest any que dotze mesos abans, ja que entre juny de 2014 i juny de 2015 hi ha hagut incorporacions, altes i baixes en el selectiu espanyol.

Aena i Acerinox es van incorporar a l'índex el 22 de juny en ?substitució d'Acciona i BME, mentre que Jazztel va ser exclosa com a conseqüència de l'oferta pública voluntària d'adquisició de les seves accions formulada per Orange, i en el seu lloc va tornar Acciona, que va estar entre el 25 de juny i el 20 de juliol fora d'aquest índex.

L'escàs volum diari de negociació va ser el motiu que Borses i Mercats Espanyols (BME), la societat de cartera que agrupa les quatre borses espanyoles, i que cotitzava a l'Ibex des de juliol de 2007, quan va substituir Metrovacesa, també abandonés l'índex a finals de juny.