L'empresa catalana Atlantis IT va presentar la setmana passada al IoT Solutions World Congress de Barcelona una aplicació que a través de la internet de les coses -objectes quotidians interconnectats digitalment- detecta possibles robatoris a les motocicletes. Amb aquesta aplicació al mòbil i un sensor al vehicle, el sistema també permet fer sonar l'alarma a distància, encendre i apagar els llums, avisar en cas d'accident o accedir a informació com el quilometratge, el combustible disponible o el nivell de la bateria, entre d'altres. L'empresa, fundada el 2014 a Barcelona i amb 10 treballadors, és una de les 15 pimes i centres tecnològics catalans que han participat al IoT Solutions World Congress.

Segons el director d'Atlantis IT, Ricard Soler, l'empresa "ja es troba en fase de comercialització d'aquest producte". "Estem tancant acords amb concessionaris i tallers de Catalunya", explica, i avança que "ja estem en converses amb clients i partners de Colòmbia". Segons Soler, "la internet de les coses és una nova oportunitat per seguir innovant i posar la tecnologia al servei de les persones".

Atlantis IT ja està treballant amb altres solucions relacionades amb la internet de les coses. Per exemple, estan desenvolupant un sistema d'avís automàtic en cas d'accident, detectant sinistres sense necessitat que hi hagi un impacte del vehicle.