El comerç exterior gironí se?gueix accelerant el seu creixement i marcant nous records històrics. Entre gener i juliol, les empreses gironines van vendre a l'exterior productes per valor de 2.818 milions d'euros, un 8,1% més que en el mateix període de 2014. El dinamisme de l'economia de la demarcació també es reflexa en el comportament de les importacions, que creixen un 10% anual, fins als 1.371 milions d'euros.

Bona part del creixement de les exportacions gironines és atribuïbles a la millora de les vendes fora de la Unió Europea, sobretot a l'Àsia.

Per tipus de producte, el sector alimentari continua esssent el que més exporta (concentra més del 38% de les vendes a l'estraner), tot i que en elque portem de 2015 les seves exportacions cauen un 1,2%. El segon subsector industrial més exportador és el de fabricants de béns d'equip (maquinària), que enguanya han incrementat el seu negoci exterior en un 20,5%.

Les exportacions de Catalunya han crescut en els set primers mesos d'aquest any un 7,2% amb relació al mateix període del 2014, arribant a la xifra de 37.986 milions d'euros, fet que suposa el 25,6% del total de les vendes a l'exterior del conjunt d'Espanya.

Segons l'estadística difosa ahir pel Ministeri d'Economia i Competitivitat, les exportacions a tot Espanya van ascendir a 148.630,8 milions d'euros fins a juliol amb un creixement del 5,5% respecte al mateix període del 2014, mentre que les importacions van augmentar fins a 161.507,3 milions en pujar el 4,5%.

La taxa de cobertura (el percentatge de les importacions que pot pagar-se amb les exportacions realitzades durant un mateix període de temps) es va situar en el 92%, és a dir, 0,9 punts per damunt de la registrada entre gener i juliol de l'any passat.