Volkswagen, el major fabricant automobilístic del món, va patir ahir un revés borsari espectacular després de reconèixer haver manipulat les dades d'emissions contaminants als Estats Units. Les accions de la companyia van desplomar-se un 18,6% durant la sessió de dilluns, amb el que la capitalització de la companyia s'ha reduït en 14.470 milions d'euros.

El grup deixarà de vendre automòbils amb motor dièsel TDI de quatre cilindres a EUA, tant nous com usats, després de reconèixer haver manipulat les dades d'emissions contaminants, va informar un portaveu.

La multa a la qual es podria enfrontar Volkswagen a EUA ascendeix a 18.000 milions de dòlars, a més del dany incalculable per a la seva imatge.

El vicecanceller i ministre d'Economia alemany, el socialdemòcrata Sigmar Gabriel, va qualificar de "terrible" la manipulació dels nivells de gasos contaminants dels vehicles dièsel de Volkswagen, però descarta tingui efectes duradors en el conjunt de la indústria automobilística alemanya.

Volkswagen ha iniciat una investigació externa després que l'Agència de Protecció Mediambiental d'EUA l'acusés d'haver utilitzat programari per manipular els estàndards mediambientals en exàmens sobre emissions.