26 de setembre de 2015
26.09.2015

El sector turístic català registra a l'estiu una contractació rècord

Un estudi fixa en 272.776 treballadors la contractació mitjana a la Seguretat Social

26.09.2015 | 07:22

El sector turístic català ha registrat durant els mesos d'aquest estiu xifres de rècords històrics tant pel que fa al nombre de visitants que han passat per alguna recepció d'hotels instal·lats a Catalunya com de nombre de pernoctacions, segons les últimes dades publicades aquesta setmana per l'Institut d'Estadística espanyol. També hi hagut xifres rècords de visitants estrangers, segons les estadístiques de Frontur, del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme.
Aquests nous màxims també s'han traduït en xifres rècord de contractacions laborals com es demostra en un estudi elaborat per la companyia d'empresa temporal Randstad. L'estudi revisa la sèrie històrica de la Seguretat Social de contractació mitjana dels mesos de juny, juliol i agost i arriba a la conclusió que els 272.776 treballadors contractats de mitjana durant aquests mesos a Catalunya és la xifra més alta des del 1999, any que comença la sèrie de la Seguretat Social.
El millor mes a Catalunya d'aquest estiu ha estat el mes de juliol, amb una mitjana de contractació de 278.315 empleats de mitjana. .
En el conjunt de l'estat espanyol, la contractació d'aquest sector turístic s'ha enfilat fins els 1.584.399 empleats de mitjana durant els mesos d'estiu, també la xifra més alta registrada des del 1999. Aquesta bona xifra s'ha obtingut després que aquest mes de juliol s'hagi obtingut la major contractació en el sector en un mes superant per primera vegada l'1,6 milions d'empleats i un mes d'agost que amb 1,593 milions s'ha convertit amb el segon millor mes de la història en el conjunt de l'estat espanyol.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook