Directius de diferents empreses gironines de recursos humans han debatut avui en el Fòrum Connecta de Girona sobre com es poden connectar l'empresa i el talent. Molts d'ells han coincidit en la necessitat de teixir una xarxa de contactes que et permeti acostar-te a possibles ofertes laborals mentre que des del públic va retreure que els actuals processos de selecció solen fer una criva inicial a partir de curriculums que deixa fora aspirants molt qualificats.

Joaquim Arpí, d'Axxon, ha admès que «cal millorar la primera fase del procés de selecció: Crivem a través de curriculums, on només veiem coneixements i experiencia profssional, però no veiem ni valors ni actituds». Arpí, que ha recomanat als joves que busquen feina que dediquin esforços a «teixir una xarxa de contactes», reconeix que hi ha un «problema de desencaix», ja que «el nostre sector fa anys que creix, però encara hi ha molt d'atur».

Lourdes Masdevall, sòcia directora de Commonsense, ha posat èmfasi en el fet que hi ha candidats excel·lents fracassen en un procés de selecció, però poden tenir èxit en una altra empresa, i va recomanar a empresaris i directius que «eduquin els empleats per ser bons professionals» i que siguin «generosos» a l'hora de «cuidar i motivar» els seus treballadors.

Des d'Eurofirms, Marta Colomer, ha apuntat que el 69% de les empeses busca talent a través de les xarxes socials i que és imprescindible ser present a Linkedin. Ha insistit que en aquest xarxa social per a professionals cal introduir molt bé la nostra trajectòria laboral, teixir una àmplia xarxa de contactes que validin les nostres aptituds i actituds i destacar els reconeixements i mèrits que hem obtingut. Al mateix temps, ha alertat que cal ser curós a l'hora de compartir moments personals a les xarxes socials, perquè també ens poden perjudicar en un procés de selecció.

D'altra banda, Francesc Barrientos, d'EKM, ha explicat que «tots donem per suposat que allò que hem estudiat i que se´ns dona bé, serà al que es dedicarem professionalment». No obstant, assegura que moltes persones tenen «talents amagats innats» que poden acabar suposant una sortida professional. En aquest sentit, ha recomanat tenir un ment oberta i llançar-se.