El Gremi de Promotors i Constructors d'Edificis de Girona estima que durant els sis primers mesos de l'any s'ha produït un increment del 67% en el nombre d'edificis iniciats a la demarcació. Per comarques, l'augment més important s'ha enregistrat a la Garrotxa (+275%), la Cerdanya (+200%) i el Gironès (186,6%). Els creixements en l'inici de nous habitatges són encara negatius al Ripollès (-50%) i al Pla de l'Estany (-75%).

Pel que fa als habitatges finalitzats durant el primer semestre de 2015 a les comarques gironines, l'increment ha estat del 33%. Els creixements més destacats s'han produït a la Cerdanya (933%), la Selva (560%) i el Pla de l'Estany (366%). Cal tenir present que tots aquests percentatges d'habitatges iniciats i acabats són molt elevats, perquè es parteix de nivells molt baixos.

Són dades fetes públiques durant una sessió de treball entre CaixaBank i els promotors gironins en la que van constatar la reactivació del sector per primer cop des de l'inici de la crisi.

Durant la jornada, els promotors han destacat que durant el 2014 es van iniciar un total de 3.846 habitatges a tot Catalunya, fet que representa un increment anual del 26,7%. Per províncies destaca la de Barcelona que, amb 2.676 habitatges iniciats, representa el 70% del total de producció a Catalunya, fet que la confirma com a motor de l'activitat al territori.