Girona acull avui i demà el «Fòrum Connecta. Talent i Empresa en Moviment». Les jornades estan organitzades per la Cambra de Comerç de Girona, l'Ajuntament de Girona, el Fòrum Carlemany i compten amb el cofinançament del Fons Social Europeu. L'objectiu d'aquesta iniciativa és connectar talent professional que busca una oferta laboral amb empreses amb projecció. Hi ha uns 500 inscrits, que aspiren a trobar un del centenar de llocs de treball que les companyies participants ofereixen.

Per això, durant dos dies, el Palau de Congressos de la capital gironina acollirà conferències, taules rodones i tallers per facilitar el contacte directe entre les firmes i les persones que busquen una oportunitat dins del món laboral.

El dia de la presnetació, el president de la Cambra de Comerç, Domènec Espadalé, va recordar que hi ha moltes empreses que estan començant a invertir i que necessiten talent. El vicepresident de la corporació, Jaume Fàbrega, va indicar que el fòrum està dirigit a un ventall molt ampli de públics, des d'empresaris i directius de companyies gironines, emprenedors, corporacions públiques i entitats locals, joves menors de 30 anys que busquen feina, majors de 45 anys o aturats de llarga durada, i fins i tot persones que amb la crisi es van veure obligades a emigrar. Per la seva part, l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va constatar que aquesta iniciativa neix d'un «sindicat d'interessos per oferir ocupació de qualitat i ajudar les empreses a créixer».

Durant els dos dies dies del fòrum s'han programat conferències com la que impartirà Emili Duró sobre desenvolupament personal, hàbits, satisfacció i autoconeixement; taules rodones amb professionals de diverses empreses de selecció de les comarques gironines com Joaquim Arpí d'Axxon Selecting, o xerrades entre diferents caps d'empreses desenvolupadors de talent amb èxit de les comarques gironines com Jan Adreu, Miquel Angel Bonachera, Ingrid Rahola o Èrik Mayol, entre d'altres.

També es faran diverses masterclass com per exemple: 'Ven el teu perfil professional en cinc minuts' a càrrec del professor d'ESADE, Carles Torrecilla, i també hi haurà una secció de Speed Dating Professional (entrevistes exprés) on les empreses que ofereixen llocs de treball podran fer entrevistes ràpides de només cinc minuts a tots els professionals que estiguin interessats en l'oferta laboral que ofereixen.

Paral·lelament, també s'han programat tallers dirigits a persones que estiguin buscant feina i que tractaran temàtiques o seccions diverses, des de com preparar una entrevista de feina, com s'ha de realitzar un bon currículum, què cal fer per generar una bona impressió en una entrevista de feina o explicaran algunes eines que poden ajudar en el procés de recerca d'una oferta laboral. També es farà el taller «Coaching per aturats», durant el qual aquelles persones que es troben sense feina podran aprendre a millorar i definir la seva marca personal.