El president de la cadena hotelera Med Playa, el gironí Narcís Codina i Surós, va ser distingit amb el premi a la Trajectòria Professional del Turisme 2015, que atorga l'Associació d'Empresaris Hotelers de la Costa del Sol (Aehcos), durant la vuitena edició dels premis. L'entitat, integrada per empresaris del sector de l'hostaleria de la província de Màlaga, reconeix amb aquest guardó la feina a favor del turisme que l'empresari ha dut a terme a la Costa del Sol, on el grup gironí Med Playa compta amb cinc hotels. També es van lliurar els guardons a TUI Thomson UK -recollit per Mark Hall-, dins la categoria d'Empresa del Sector Turístic, i a María Barranco, en la categoria Personatge Malagueny.

L'acte va tenir lloc a l'històric Hotel Pez Espada de Torremolinos, un dels cinc establiments que la cadena gironina té a la província de Màlaga. El president de l'associació, José Carlos Escribano, va ser l'encarregat de lliurar els guardons durant el dinar commemoratiu dels 38 anys d'Aehcos. També hi van assistir el conseller de turisme de la Junta d'Andalusia, Francisco Javier Fernández Hernández; el president de la Diputació de Màlaga i Turismo Costa del Sol, Elías Bendodo; el president de la Confederación Española de Hoteles y Alojamientos Turísticos (Cehat), Juan Molas, i els presidents de diferents associacions empresarials, entre d'altres.

Codina va expressar el seu agraïment pel reconeixement i va assenyalar que el volia compartir amb «els socis, els directius i, sobretot, amb els treballadors de la cadena Med Playa, sense el treball i la dedicació dels quals aquest projecte no hauria estat possible». El president de la cadena hotelera gironina va destacar que amb els cinc establiments que Med Playa té a la Costa del Sol s'atenen uns 2.500 clients i que es generen 450 llocs de treball fixes. «Com a complement a l'explotació hotelera, Med Playa és l'únic accionista de la Lavandería Hotelera Andaluza, a Archidona, que compta amb uns 90 treballadors», va afegir.

En el seu discurs, Narcís Codina va deixar constància que en els 44 anys que han transcorregut des que va arribar a la Costa del Sol «hem rebut un tracte cordial de tots els estaments oficials», i va destacar el potencial turístic que té aquesta zona d'Andalusia, «en primer lloc pels seus encants naturals, i en segon per les infraestructures de primer ordre. Per tot això, Med Playa intentarà incrementar les seves activitats a la Costa del Sol». En aquest sentit, va assenyalar que «els empresaris hem fet els nostres deures i ens hem esforçat perquè la indústria del turisme segueixi sent un bé sostenible, si bé necessitem que les administracions siguin conscients d'aquest esforç i continuïn ajudant-nos».