La cadena de restaurants König, amb seu a Girona, i el grup d'hosteleria Andilana (fundat a Palamós) van rebre ahir dos dels Premis Incorpora de l'Obra Social La Caixa a Catalunya

Els Premis Incorpora Catalunya reconeixen empresaris que aposten per la integració laboral de col·lectius vulnerables en el marc de la responsabilitat social corporativa. König ha estat guardonada en la categoria de mitjana empresa.

Incorpora ha facilitat a Girona 642 llocs de treball a col·lectius vulnerables (com ara persones amb discapacitat, immigrants, exreclusos, aturats de llarga durada, joves en situació de vulnerabilitat o dones víctimes de violència de gènere) entre gener i octubre d'aquest any, en comparació amb els 543 del mateix període de l'any anterior. En marxa des de l'any 2006, Incorpora compta amb la col·laboració de 14 entitats socials gironines especialitzades en el treball amb col·lectius en risc d'exclusió, així com amb una xarxa de 23 tècnics d'inserció laboral que actuen de pont entre aquestes entitats i les empreses.

"Durant el 2015, Incorpora ha assolit els 100.000 llocs de treball facilitats al conjunt de l'Estat. A Catalunya hem registrat un augment interanual de les contractacions de més del 35%. Tot això ha estat possible gràcies al suport d'empreses com les que avui premiem" va dir Jaume Giró, director general de la Fundació Bancària La Caixa.