El Col·legi d'API i el Gremi de Promotors de Girona costaten que «el canvi de tendència del mercat immobiliari és una realitat». En el darrer estudi de preus de mercat, presentat aquest matí han explicat que prop d'un 80% de mostres d'evolució semestral dels principals municipis de la demarcació presenten increments de preu.

PREUS DELS PISOS ALS PRINCIPALS MUNICIPIS

Dades del Col·legi d'API de Girona i del Gremi de Promotors corresponents al mes d'octubre de 2015.

Obra nova: Pisos de de 55 a 75 metres quadrats útils

Segona mà: Pisos de 70 a 90 metres quadrats útils.

Cal destacar especialment l'evolució positiva de la població de Banyoles, que partint d'un escenari de preus molt baix, l'acosta cap a una normalització de mercat acord amb la seva importància de capital de comarca. En aquesta mateixa línia també cal destacar el comportament de Roses que la consolida com un referent en la recuperació del mercat de costa.

També milloren de forma significativa les poblacions de Figueres, Salt i Santa Coloma, amb una evolució anual sostinguda que les apropen progressivament cap a un escenari de més normalitat, però lluny encara de les condicions d'una activitat immobiliària sostenible d'obra nova.

L'estudi destaca que tot i l'evolució positiva del sector, aquesta encara es produeix a diferents velocitats i intensitats, molt lligada als factors locals i especialment a la dependència dels equilibris entre estocs i demanda i del pes de les plataformes de gestió d'actius immobiliaris de les entitats bancàries i la Sareb.