El 75% dels municipis de les comarques gironines van tancar el tercer trimestre de l´any amb més treballadors en actiu que un any abans. Una estadística del mercat de treball que mostra com la recuperació la lideren grans ciutats de la demarcació -Girona, Figueres i Olot-, però que també constata com en importants municipis costaners l´ocupació ha caigut, com és el cas de Castelló d´Empúries, Pals, Tossa de Mar, Castell Platja d´Aro o l´Escala. En qualsevol cas, en la majoria de casos, són caigudes de l´afiliació a la Seguretat Social que no arriben a l´1% anual.

En el conjunt de les comarques de Girona hi havia a finals de setembre 301.010 cotitzants a la Seguretat Social, un 2,66% més que un any abans, un creixement inferior a la mitjana catalana (3,2%).

Per àmbits territorials,tots mostren una evolució creixent en termes anuals. Les Comarques Centrals i l'Àmbit Metropolità lideren l'augment de les afiliacions (3,9% i 3,4%, respectivament), mentre que l'Alt Pirineu i Aran i Ponent registren un augment interanual de les afiliacions menys pronunciat (1,4% i 1,7%, respectivament).

A les comarques gironines, les que més creixen són el Pla de l´Estatny (3,37%), la Garrotxa (3,35%) i el Gironès (3,18%).

En el conjunt de Catalunya, per sectors, i si es compara amb el setembre de l'any passat, les afiliacions augmenten a la construcció (5,8%), als serveis (3,3%) i a la indústria (2,1%), mentre que baixen a l'agricultura (?0,5%).

Per règims, les afiliacions s´incrementen interanualment al règim general (3,8%) i al règim especial de treballadors autònoms (1,6%). Per contra, han disminuït al sistema especial agrari (?3,9%), al sistema especial de la llar (?1,5%) i al règim especial del mar (?0,8%).