El Parlament grec va aprovar ahir els Pressupostos Generals de 2016, els primers que dissenya el Govern d'Alexis Tsipras i que després de la signatura del tercer rescat s'han centrat a imposar l'estalvi i les retallades, sobretot, en matèria de pensions.

La llei va tirar endavant únicament amb els vots de la coalició governamental, formada per l'esquerrà Syriza i els nacionalistes de dreta Grecs Independents, i va comptar amb el rebuig de tota l'oposició. Durant la seva intervenció davant la Cambra, prèvia a l'inici de la votació que es va celebrar passada la mitjanit, el primer ministre, Alexis Tsipras, va defensar els pressupostos, perquè va assegurar que prioritzen la justícia social i sentin les bases per al retorn al creixement.

"Fins i tot dins d'aquest marc financer estret establert pel difícil acord al qual vam arribar al juliol passat, vam aconseguir el primer objectiu, la redistribució de les càrregues, seguit pel segon que és la gran batalla de la redistribució de la riquesa" va afirmar Tsipras.

Va afegir que l'acció del seu Executiu "està en les antípodes de la política neoliberal aplicada pels governs anteriors", després dels atacs de part de l'oposició. El primer ministre es va referir a la negativa de la resta de partits a marcar "una línia vermella nacional" sobre la reforma del sistema de pensions per tenir una posició negociadora més forta.

Tsipras va intentar aconseguir un pacte en aquesta qüestió que genera un ampli rebuig social i que ha provocat ja dues vagues generals contra el Govern. Grècia s'ha compromès davant els seus creditors a retallar entre 2015 i 2016 un 1% del producte interior brut (PIB) en les pensions.