La cadena de mobles Kibuc, nascuda a Catalunya l'any 1993, inaugurarà aquest dissabte el seu primer establiment a la ciutat de Girona. La firma es troba en plena fase d'expansió i és reconeguda a l'Estat per la seva capacitat de disseny, producció i servei postvenda. En concret, a Girona, el centre Kibuc estarà ubicat al carrer Barcelona número 403 i disposarà de 700 metres quadrats d'exposició.

La marca és coneguda a la demarcació amb espais comercials als municipis de Blanes i l'Escala on ja disposa de tot tipus de mobiliari i complements i, a petició del client, treballen a la carta per adaptar-se a les mides de les estances de la llar. La cadena Kibuc ha obert fa menys de dues setmanes al centre de Castelló de la Plana l'establiment número 51. Destaca que els clients, una vegada han fet la compra, disposen de servei gratuït de transport i muntatge dels mobles o complements.

L'any 2000, la cadena va apostar pel disseny propi, actualment factura 43 milions d'euros i ocupa, de manera directa o indirecta a unes 500 persones. La previsió de Kibuc per al pròxim 2016 és implantar quatre nous establiments en altres grans ciutats de l'Estat espanyol.